Zhutnená ľudská blbosť (odpoveď z Tatra Banky)

Na moju nie príliš zdvorilú, ale predsa len reakciu na to, že sa Tatra Banka snaží premigrovať svoj internet banking na Flash:

Ad: novy Internet banking vo Flashi

A myslite aj na nas, ktori sme pripojeni cez GPRS? To mame kvoli vykonaniu platby cakat 5 minut kym sa ten niekolko(desat)megabajtovy moloch natiahne (lebo na tom, aby bola aplikacia mala, Vam pravdepodobne bude zalezat az v poslednom rade, nehovoriac o tom, ze vycackana Flash aplikacia nikdy nie je mala)? Nie kazdy je na broadbande.

som dostal túto nádhernú **** odpoveď tety z Tatra Banky:

Vazeny pan Vojcik,

Sucasny Internet banking Tatra banky je uz viac ako 10 rokov zalozeny na rovnakej technologii.
Cielom prechodu na novu technologiu Adobe Flex ®, ktora je sucastou Adobe ® Flash ® platformy, bolo pri zachovani vysokej bezpecnosti zabezpecit jeho pouzivatelom zjednodusenie prace a sprehladnenie ponukanych funkcionalit.
Radi by sme Vas ubezpecili, ze Tatra banka tento krok dokladne zvazila a tak ako standardne pri zmenach elektronickeho bankovnictva, aj tento proces, vratane bezpecnostnych testov, podliehal auditu tretich stran - renomovanych spolocnosti zaoberajucich sa bezpecnostou na internete.
Otazka bezpecnosti elektronickeho bankovnictva je pre nas vzdy najvyssou prioritou a bezpecnost noveho Internet bankingu je preto zosilnena nad ramec sucasneho Internet bankingu. Vyuzivat bude standardne zabezpecenie komunikacie pomocou sifrovaneho protokolu tak, ako je to v dnesnom Internet bankingu a zabezpecenie integrity a autenticity komunikacie.
Uvedomujeme si, ze podmienenost tohto Internet bankingu prave verziou Adobe ® Flash ® Player 10.0, resp. vyssou moze byt na prvy pohlad prekazkou pre jeho pouzivatelov.
Novu technologiu Adobe ® Flash ® Player 10.0, resp. vyssiu, uz dnes vyuziva 98 % nasich aktivnych klientov (okrem pouzivatelov mobilnych platforiem – tzv. smartphones), preto budu moct takmer vsetci nasi klienti vyuzivat novy Internet banking bez akejkolvek instalacie. Taktiez to, ze je tato technologia volne dostupna na stiahnutie velmi jednoduchym sposobom z nej vytvara pristupny nastroj k efektivnejsim a technologicky vyspelejsim rieseniam.
Aby si vsetci pouzivatelia Internet bankingu mohli na jeho novy vzhlad a vyuzitie zvyknut, proces spustenia novej verzie bude postupny. Po dostatocne dlhe obdobie, minimalne sest mesiacov, bude nadalej zabezpecene fungovanie jeho sucasnej verzie spolu s novou beta verziou. Po ukonceni beta verzie noveho Internet bankingu, tento nahradi sucasnu verziu, ktora bude nasledne vypnuta.
Vazime si nasich klientov a snazime sa transparentne a vcas komunikovat zmeny, ktore sa ich tykaju. Aj z toho dovodu sme v dostatocnom predstihu pred spustenim novej beta verzie zverejnili na prihlasovacej stranke do Internet bankingu pre klientov oznam o pripravovanych zmenach. Presny termin spustenia novej beta verzie zatial nevieme zaväzne potvrdit, ale urcite to bude v kratkom case.
Verime, ze v konecnom dosledku uvitate novy dizajn a pouzivatelske rozhranie, ako aj nove prvky ovladania aplikacie, pricom bezpecnost prace s Vasimi financiami zostane zachovana. Nova platforma vytvara priestor pre dalsie inovativne funkcionality, ktore Vam sprehladnia pracu s Vasimi financiami, ako aj pracu so samotnym Internet bankingom.


V pripade akychkolvek dalsich otazok nas kontaktujte na nasej webovej stranke www.tatrabanka.sk alebo na nasej non-stop telefonickej sluzbe Dialog na telefonnych cislach blabla.

Dakujeme za porozumenie.

M--- T---
Tatra banka, a.s.
Odd. rozvoja elektronickych distribucnych kanalov

Takže Vážia si svojich klientov. Inovatívne riešenia? Bla bla bezpečnosť bla bezpečnosť bla bezpečnosť bla ešte raz bezpečnosť? (na ňu som sa, do r***, nepýtal!) Uvítam nové rozhranie? Fakt??? Kto mi v tejto „odpovedi“ nájde jediný náznak, že ženská chápe, na čo som sa pýtal a nepracuje na danom vznešene znejúcom oddelení omylom, má u mňa hlbokú poklonu.

Herby 

Tags: