Som v Top Ten!

Tento článok píšem z Festivalu Fantazie v Chotěboři. V podstate som sem prišiel z jediného hlavného dôvodu: konali sa tu majstrovstvá ČR v DDR s úmyslom prihlásiť sa do nich, keď tam nebudem úplne zavadzať.

Zo začiatku to vôbec nevyzeralo nádejne. Z domu som bol zvyknutý na soft pad a tu boli, samozrejme, hard pady. Niektoré naučené pohyby nefungovali a musel som sa preučiť. Nakoniec sa mi to ale podarilo.

Počas samotných majstrovstiev ma zradila tréma. Možno som ju naozaj zažil po prvý krát v živote. Prvé kolo, osemnožičkové pesničky z originálneho DDR na heavy, som ešte zvládol. Ďalšie tri kolá už ma tréma naplno ovládla: bol som roztrasený, nedokázal som sa uvoľniť a sústrediť na šípky. Raz darmo, na psychike to fakt stojí.

Nakoniec som bol ozaj príjemne prekvapený. Skončil som desiaty zo sedemnástich a porazil (sice tesne, ale predsa) aj veľmi dobrých hráčov z Czech DDR.

(Citát z vyhlasovania výsledkov (boli vyhlasované odzadu): "A teď Top Ten. Desátým nejlepšim DDRkářem v republice je ... Herby!" "Ve které republice?" "V Československé.") Pre úplnosť dodám, že to boli naozaj majstovstvá ČR, teda zúčastniť sa síce mohol každý, kto bol na FF, ale ak by nebol Čech, nemohol by postúpiť ďalej; a ďalšie tri kolá boli osemnožičkové pesničky z ITG na hard, deväťnožičkové pesničky z originálneho DDR na heavy a napokon deväťnožičkové z ITG na expert.

Takže som z toho celkom rád.

Čo rád? Nadšený som z toho! S takou trémou sa dostať do Top 10, to je predsa úžasné. Ďakujem všetkým, čo mi držali palce.

Tags: